dinsdag, 3. oktober 2006 - 12:40

Vrachtwagen te water; 16 varkens overleden

Groot-Ammers

Een vrachtwagen geladen met varkens is dinsdagochtend op het Achterland in het water terechtgekomen. Omstreeks 3.30 uur reed de 25–jarige chauffeur uit Mijdrecht het Achterland op en raakte verzakt in de berm. De man poogde zelf met behulp van een trekker los te komen, maar dat mislukte. De wagen zakte door de berm en kantelde het water in.

De gealarmeerde hulpdiensten, die na 07.30 werden gealarmeerd, hebben de vrachtwagen opengemaakt om zo de varkens uit de vrachtwagen te krijgen. Omstreeks 12.00 uur had de brandweer alle varkens uit de wagen bevrijd, 16 varkens van overleefden het niet.

De vrachtwagen wordt vanmiddag geborgen. Om te voorkomen dat er diesel of olie in het oppervlaktewater terecht komt, brengt het Waterschap Rivierenland eerst een beschermend scherm aan, rondom de vrachtauto. Een nabijgelegen gemaal is stilgelegd, eveneens om te voorkomen dat, eventueel vervuild water, verder de polder in komt. Het Waterschap ziet toe op een veilige berging. Het is nog niet duidelijk wat de schade is van de beschadigde weg en het bergen van de vrachtwagen.
Provincie:
Tag(s):