dinsdag, 12. september 2006 - 20:30

Vrachtwagen vol drugschemicaliën onderschept

Waspik

De FIOD-ECD heeft in Waspik een auto met drugschemicaliën onderschept. Daarbij zijn vrijdag vijf verdachten op heterdaad aangehouden. De lichte vrachtwagen was geladen met 100 zakken natronloog van 25 kilo en 5 vaten van 200 liter zoutzuur. Deze chemicaliën kunnen worden gebruikt voor de productie van de synthetische drug amfetamine. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De chemicaliën waren vrijdag met de in Nederland gehuurde vrachtwagen opgehaald in het Belgische Overpelt. De hoofdverdachte, een 26-jarige man uit Nunhem (Limburg), heeft vermoedelijk eerder dit jaar 5000 liter aceton, 500 liter zoutzuur, 200 liter mierenzuur en 2000 liter formaldehyde besteld en afgehaald bij het chemicaliënbedrijf in België.

Met informatie van de Federale Gerechtelijke Politie is onder leiding van het Landelijk Parket door de FIOD-ECD een onderzoek ingesteld naar de transporten met drugschemicaliën. De opsporingsambtenaren grepen vrijdag in toen de chemicaliën van de vrachtwagen werden overgeladen in een zeecontainer.


Bij doorzoekingen van de woon- en bedrijfsadressen van de verdachten is beslag gelegd op vaten met chemicaliën, mobiele telefoons, onderdelen voor de drugsfabricage, administratie en in de stortbakken van enkele toiletten zakken met vermoedelijk XTC pillen.

De rechter-commissaris in Roermond heeft gisteren vier verdachten voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vijfde verdachte was zaterdag na verhoor in vrijheid gesteld, omdat hij een zeer beperkt aandeel had bij de misdrijven.
Provincie:
Tag(s):