zaterdag, 14. januari 2006 - 21:48

Vrachtwagenchauffeur met bijl belaagd

Den Helder

Vrijdagavond heeft een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Helder een nachtmerrie beleefd. Hij werd rond 20.00 uur op de Torplaan door twee mannen tot stoppen gedwongen en met een bijl belaagd. Beide mannen hadden met hun auto de vrachtwagen ingehaald en sneden, aldus de vrachtwagenchauffeur, de vrachtwagen af. Daarop gaf de vrachtwagenbestuurder een lichtsignaal. Vervolgens is de vrachtwagen een tijdlang achtervolgt en werd op een zeker moment gedwongen zijn voertuig te stoppen.

Een van de verdachten heeft vervolgens een bijl uit de auto gehaald en sloeg daarmee in op de vrachtwagen. Een zijraam versplinterde daardoor en de deur werd flink beschadigd. De vrachtwagenbestuurder kon op tijd wegduiken en voorkwam daarmee te worden geraakt. De mannen staakten hun geweld en reden weg toen meerdere auto’s bij het incident stopten.

De verdachten (24 en 31 jaar oud) afkomstig uit Den Helder zijn rond 09.00 uur aangehouden. De bijl is in de woning van een van de verdachten aangetroffen en is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):