donderdag, 22. juni 2006 - 20:39

Vrede en oorlog aan de grens van het Romeinse rijk

Eindhoven

Het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven organiseert 1 en 2 juli a.s. een Romeins evenement. De bezoeker gaat 2000 jaar terug in de tijd en ontmoet niet alleen de Romeinen, maar ook de lokale bewoners die in deze streek leefden ten tijde van de Romeinse overheersing. Diverse Romeinse en Keltische levende geschiedenisgroepen nemen u dit weekend mee naar het grensgebied van het Romeinse rijk, waar Romeinse troepen vaak harmonieus samenleefden met de lokale bevolking. Kom zaterdag 1 en zondag 2 juli kijken hoe dat ging.

Dit jaar zal een hoge Romeinse ambtenaar het Romeinse leger, dat gelegerd is in Eindhoven, inspecteren. Om 13.00 en 15.00 uur vindt de inspectie plaats. De Romeinse soldaten, de Germaanse hulptroepen en de lokale bevolking halen alles uit de kast om de hoge functionaris tevreden te stellen. Niet alleen met hun mooie harnassen, wapentuig, ruiterij en exercities, maar ook met lekker eten, mooie muziek, bijzondere handelswaar en unieke ambachten maken zij deze dagen tot een waar festijn.

Er zijn diverse ambachtslieden, zoals pottenbakkers, fresco makers, schrijvers, smeden en kleermakers. Romeinse legionairs en hun Germaanse hulptroepen zullen hun diverse wapens en ruiterij op een spectaculaire manier demonstreren op de Arena. Zondag 2 juli gaan op dezelfde arena twee gladiatoren een gevecht aan, op leven en dood. Op hetzelfde moment bereiden de vrouwen en koks in het kampement het eten en handelen ze met de lokale bevolking in luxe artikelen zoals glas, wijn en olijfolie.

U kunt ook zelf kennis maken met de Romeinse keuken en genieten van typisch Romeinse gerechten. In het Badhuis kunt u een bad of massage nemen, zoals de Romeinen graag deden. Verder worden er Gallische verhalen verteld in één van de prehistorische gebouwen. Voor de kinderen zijn er Romeinse spelletjes en Keltische activiteiten, zoals boogschieten en sieraden maken.
Provincie:
Tag(s):