donderdag, 2. november 2006 - 15:03

Vrienden van Fortuyn herdenken moord van Gogh

Amsterdam

De Stichting Vrienden van Pim Fortuyn heeft donderdag in Amsterdam een herdenking gehouden op de plek waar twee jaar geleden cineast Theo van Gogh vermoord werd. Donderdagavond wordt in de Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis een herinneringsavond gehouden met films over de moord op de filmmaker. Aan het eind van de avond wordt de laatste film van van Gogh '06/05' over de moord op Pim Fortuyn vertoond.

Op 2 november 2004 werd Van Gogh tijdens de ochtendspits van zijn fiets geschoten door Mohammed B. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf voor de moord.

Vorig jaar werd er wel een officiële herdenking gehouden op de plek waar van Gogh vermoord werd. Omdat begin volgend jaar het beeld ' De Schreeuw' ter nagedachtenis aan de moord wordt onthult zal ook dan de officiële herdenking plaatsvinden.

Een handje vol mensen had zich vanmiddag rond 14.00 uur verzamelt op de plek waar Theo van Gogh stierf. Ze legden bloemen neer, staken kaarsjes aan en hingen foto' s van hem op. Er was door de gemeente een bord geplaatst met de mededeling dat de gedenkplaats om 23.00 uur opgeheven zou worden, dit werd door enkelen van de aanwezigen demonstratief afgeplakt.
Provincie:
Tag(s):