zaterdag, 8. juli 2006 - 15:26

Vrijdagcoureurs volgend jaar verleden tijd

De Formule 1-Commissie heeft besloten om de derde coureur op vrijdagen bij Grands Prix af te schaffen. Dat is allemaal onderdeel van het plan om de vrijdag voortaan een officiële testdag te maken en een Grand Prix-weekend voortaan twee dagen te laten duren. Het aantal reguliere testdagen door het seizoen heen wordt dan beperkt tot twintig dagen maximaal.

De derde coureur op de vrijdag is pas anderhalf jaar geleden ingevoerd. Alle teams die buiten de top vier bij het kampioenschap voor constructeurs eindigden mochten een extra coureur bij de vrije trainingen op de vrijdag gebruiken. Het is de bedoeling dat deze regel vanaf volgend seizoen weer verleden tijd zal zijn, al moet de internationale autosportbond FIA het nog goedkeuren.

De FIA heeft ook het verzoek gekregen om het veranderen van de kwalificatie goed te keuren. Het gaat hier slechts om een kleine aanpassing. Het derde en laatste gedeelte moet vijf minuten korter gaan duren. Er was veel kritiek op dit gedeelte, omdat de coureurs met dezelfde hoeveelheid benzine moeten beginnen als in de race, en daarom eerst alleen maar bezig zijn met benzine verbranden.

Ook het bandenreglement voor volgend seizoen wordt aangepast. Bridgestone wordt de enige bandenleverancier en mag slecht twee soorten banden meenemen, waar alle teams gebruik van moeten maken. Nu nemen ze nog twee soorten banden voor elk team apart mee. Deze aanpassing moet voorkomen dat teams
Categorie:
Tag(s):