vrijdag, 14. juli 2006 - 10:04

Vrije agent vangt antivriesdieven

Nijmegen

Een politieagent heeft woensdagavond in zijn vrije tijd drie mannen gevolgd omdat hij vond dat deze mannen zich verdacht gedroegen. Hij had de mannen voor de eerste keer zien lopen in de wijk Grootstal, waar ze in een achterom liepen. Ze schrokken van een bewoner en gingen ervandoor.

De agent belde de meldkamer en volgde intussen zelf de mannen. Bij het tankstation aan de Grootstalselaan gingen twee mannen achter de wasboxen staan en rommelden in hun kleding. De derde man bleef op de uitkijk staan.

Hierop belde de agent weer met de meldkamer, die er een politie-eenheid heen stuurde. Ondertussen liepen de twee mannen snel naar de voorkant van het tankstation en liepen gebogen langs het raam van de winkel. Hierdoor waren ze niet zichtbaar voor het personeel. Op een gegeven moment liepen de man er vandoor met twee jerrycans antivriesvloeistof. De man die op wacht had gestaan voegde zich weer bij de mannen.

De agent volgde de jongens en kon ze in de wijk Hatert klem rijden en wilde ze aanhouden. De twee mannen met de jerrycans lieten die vallen en renden weg. De andere man wilde ook wegrennen, maar dat wist de agent in burger te voorkomen. Hij hield deze 36-jarige Nijmegenaar aan en zette hem in de auto.

Inmiddels werden de twee andere mannen, 28 en 33 jaar, door andere politiemensen in de omgeving aangehouden en ook overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):