woensdag, 16. augustus 2006 - 14:11

'Vrije' KLPD'ers betrappen 992 overtreders

Driebergen

Sinds 1 juli 2005 heeft het KLPD er 2.400 paar ogen bij met de komst van het Meldpunt Asociaal Verkeersgedrag (MAV). Het is een meldpunt waar KLPD’ers in hun vrije tijd verkeersovertreders kunnen beboeten. Het meldpunt blijkt een schot in de roos. Dit blijkt uit een bericht dat woensdag verscheen in het KLPD blad.

Van juli 2005 tot en met januari 2006 leverden KLPD’ers 992 zaken aan. Van de circa 2.400 algemeen opsporings-ambtenaren van het KLPD maakten er 327 minimaal één keer gebruik van het MAV. Ongeveer één op de zeven lijkt dus gebruik te maken van deze lijn, waarvan de meerderheid werkt bij de operationele diensten (93,5%). Vaak zijn het dezelfde mensen die gebruik maken van deze nieuwe dienst.

Het gaat vooral om ambtenaren van de DVP, de DSP en de DNR. Het meest geschreven wordt voor de overtredingen rechts inhalen en door rood rijden. Daarnaast gaat het vooral om het buiten noodzaak rijden op de vluchtstrook en het overschrijden van een doorgetrokken streep. Een overtreding melden duurt ongeveer 70 seconden.
Categorie:
Tag(s):