vrijdag, 5. mei 2006 - 11:07

'Vrijheid maak je met elkaar'

Roermond

Het Bevrijdingsfestival dat voor de tiende keer in Roermond plaatsvond, is sfeervol verlopen. Een prachtige dag bracht veel mensen naar de binnenstad van Roermond. Een korte regenbui rond 20.30 uur mocht de pret niet echt drukken.

Niet alleen op de Markt waar de bands optraden, was het te doen, maar ook in het CK-theater, het Munsterplein en het Stationsplein waren volop activiteiten voor de jeugd. Het thema van het Bevrijdingsfestival was ‘Vrijheid maak je met elkaar’.

D’anoukki opende rond 13.00 uur op het kleine podium het festival met ‘Het lied van de vrijheid’, waarna het swingende Zuco 103 op de mainstage het festival openbrak. Soulvation, Stevie Ann, Neet Oet Lottum en After Forever volgden op het hoofdpodium, waarna Brace, die meerdere festivals aandeed als vrijheidsambassadeur, de Limburgse editie afsloot.

Net als voorgaande jaren was er een grote, gezellige mondiale markt op de Jezuitenstraat en Biggenmarkt en was het binnenplein van het CK-theater omgetoverd tot een Afrikaplein. Ook was er een debattent in de binnenstad, waar jongeren in debat konden gaan over verschillende onderwerpen met als rode draad ‘vrijheid en de grenzen van vrijheid’.

Na het bevrijdingsfestival zijn er nog verschillende afterpartys met medewerking van stadsdichter Hans van Bergen, die speciaal voor het Bevrijdingsfestival een gedicht heeft geschreven.
Provincie:
Tag(s):