zondag, 20. augustus 2006 - 20:41

Vrouw (78) rijdt in de Maas en verdrinkt

Appeltern

Zondagmorgen om tien over elf kreeg de politie een melding dat er een vrouw met haar auto in Appeltern in de Maas zou zijn gereden. Een voorbijganger is nog in het water gesprongen om haar te redden, maar dat is niet gelukt.

De 78-jarige vrouw uit Bergharen had haar auto bij de veerpont in Appeltern geparkeerd om te voet met de pont naar de overkant te gaan. Bij haar terugkomst stapte ze in haar auto en wilde wegrijden. Om onduidelijke reden is de auto gaan draaien en vervolgens zij met de voorkant van de auto in het water van de Maas terechtgekomen.

Politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter kwamen voor de hulpverlening ter plaatse. Omdat er veel publiek op het ongeval afkwam, moest de politie de plaats van het ongeval afzetten, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen.

De brandweer zette duikers in, die de vrouw uiteindelijk boven water wisten te halen. De arts van de traumahelikopter constateerde dat de vrouw inmiddels was overleden.

De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval.
Mogelijk is de vrouw onwel geworden, of had ze haar voertuig bij het wegrijden onvoldoende onder controle.

De politie wil graag in contact komen met de man die haar heeft willen redden. Deze man reed in een grijze Renault Scenic. Ook anderen die informatie over dit ongeval hebben, kunnen contact opnemen met de politie in Beneden-Leeuwen op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):