woensdag, 4. oktober 2006 - 12:35

Vrouw aangehouden na belediging politieman

Zwolle

In de nacht van dinsdag op woensdag werd aan de Grote Markt een groep jongeren aangetroffen die zich zonder redelijk doel ophielden bij een horecagelegenheid terwijl deze al gesloten was. Twee personen uit de groep gedroegen zich provocerend naar de politie-agenten, die de groep vorderen om weg te gaan. In eerste instantie gaf de groep daaraan geen gehoor maar op een gegeven moment zette de groep zich toch in beweging maar bleef na een aantal meters te hebben afgelegd opnieuw staan.

Een politieman gaf hierop een vrouw uit de groep een lichte duw om de vordering wat kracht bij te zetten. Hierop begon de vrouw die geduwd werd hard te schreeuwen dat de politieman van haar af moest blijven en uitte daarbij beledigingen aan het adres van de politieman.

Daarop werd de vrouw, een 20-jarige inwoonster van Zwolle, aangehouden. Om aan haar aanhouding te ontkomen hield zij zich vast aan een lantaarnpaal. De vrouw werkte zo heftig tegen, dat de politiemensen gepast geweld moesten gebruiken om haar onder bedwang te krijgen. De vrouw werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht.
Provincie:
Tag(s):