donderdag, 19. januari 2006 - 20:24

Vrouw bekent meerdere branden in Drenthe

Emmen

Een 33-jarige vrouw uit Emmen heeft bekend meerdere branden te hebben gesticht in de bossen rond Borger, Odoorn en Exloo. Dit maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend. De vrouw meldde zich naar aanleiding van publicaties in de media bij de politie.

Tijdens het onderzoek, dat nog loopt, heeft de vrouw een kantinebrand bij een ijsvereniging in Exloo bekend, een brandstichting van theehuis Poolshoogte in Odoorn, brandstichting van de kantine van de ijsvereniging in Odoorn, brandstichting van het pomphok bij ijsvereniging Odoorn, brandstichting bij tennisverenging Voevke in Exloo en een brandstichting van een schuur van Staatsbosbeheer bij het Boomkroonpad.

Verder heeft de vrouw nog zes andere brandstichtingen van onder andere drie Timberjacks (bosrooimachines) bekend. Het totale schadebedrag wordt voorlopig op €1,5 miljoen euro geschat.

Ook heeft de vrouw in de periode vanaf augustus 2005 vijf poederbrieven naar verschillende bedrijven verstuurd. Momenteel wordt hier onderzoek naar gedaan om onder andere te achterhalen om welke bedrijven het gaat. De officier van justitie gaat de gevangenhouding (verlenging voorlopige hechtenis) vorderen van de verdachte voor een periode van 90 dagen.

Over het motief van de vrouw kunnen wij nog geen uitsluitsel geven, naar het zich laat aanzien gaat het om een vrouw met psychische problemen. Hier zal ook nader onderzoek moeten plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):