donderdag, 6. juli 2006 - 20:21

Vrouw bekent vergiftigen man en moord op moeder

Stadskanaal

De 51-jarige vrouw uit Stadskanaal, die op maandag 19 juni is aangehouden op verdenking haar man te hebben vergiftigd, heeft de poging tot moord op haar man bekend. Zij heeft geprobeerd hem van het leven te beroven door medicatie toe te dienen. Ook bekende de verdachte dat zij eerder dit jaar haar moeder om het leven heeft gebracht door haar stelselmatig medicijnen toe te dienen.

Op vrijdag 9 juni werd de 56-jarige echtgenoot van de vrouw met onbekende en verdachte ziekteverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Door de politie werd vervolgens een onderzoek ingesteld. Hieruit werd vastgesteld dat de man daadwerkelijk vergiftigd was door het vermoedelijk ongemerkt toedienen van medicijnen. Het slachtoffer overleefde in ieder geval een dodelijke hoeveelheid medicatie. Naar aanleiding hiervan werd de vrouw van het slachtoffer aangehouden.

Uit het politieonderzoek bleek dat de aangehouden Kanaalster vermoedelijk ook betrokken was bij de dood van haar moeder eerder dit jaar. Na diverse verhoren bekende de verdachte dat zij in maart 2006 haar moeder om het leven heeft gebracht door haar stelselmatig medicijnen toe te dienen. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat de verdachte al eerder, in 1996, haar toen 75-jarige moeder ongemerkt medicijnen had toegediend. De moeder werd namelijk meerdere keren met verschillende klachten in het ziekenhuis opgenomen.

In maart van dit jaar werd de moeder opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Zij overleed op 85-jarige leeftijd in hetzelfde ziekenhuis.

Volgens eigen zeggen is de verdachte eind mei van dit jaar begonnen met het ongemerkt toedienen van medicijnen aan haar man. Hij overleefde deze dodelijke dosis.

Het lichaam van de 85-jarige moeder werd op woensdagochtend 5 juli opgegraven. Zij lag begraven in Onstwedde. Het stoffelijk overschot is voor forensisch onderzoek overgebracht naar het NFI in Rijswijk. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):