vrijdag, 8. september 2006 - 21:30

Vrouw bekneld na verkeersongeval rijksweg A58

Gilze

Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur is op de rijksweg A58 een 29-jarige Rotterdamse bij een verkeersongeval gewond geraakt. De bestuurster reed met haar auto over de linkerrijstrook in de richting van Tilburg. Net voorbij het tankstation ter hoogte van Gilze remde het slachtoffer af. Een 26-jarige vrouw uit het Belgische Poperinge reed achter haar. Zij zag te laat dat haar voorgangster remde en reed met de voorzijde van haar auto tegen de achterzijde van de auto van het slachtoffer.

De Belgische bestuurster, die niet gewond raakte, verklaarde dat ze even afgeleid was, omdat ze iets aan het zoeken was.

De hulpdiensten rukten massaal uit omdat de eerste melding van een passerende automobilist luidde dat er vijf auto’s en een vrachtauto bij het ongeval betrokken waren. Dit bleek niet zo te zijn. De 29-jarige Rotterdamse zat bekneld in haar auto. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd, waarna het slachtoffer rechtstandig met een brancard uit de auto gehaald werd.

Zij is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De toedracht van de aanrijding wordt verder onderzocht door agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten. Door het verkeersongeval en de nasleep ontstond een lange file; het verkeer werd over de vluchtstrook langs het ongeval geleid.
Provincie:
Tag(s):