vrijdag, 17. maart 2006 - 10:19

Vrouw beroofd van tas, getuigenoproep

Leeuwarden

Donderdag 16 maart om 18.10 uur werd een 71-jarige inwoonster van Menaldum beroofd van haar tas op de Joksedam. De vrouw zat op een bankje bij de bushalte aan de Bilgaardpassage.

Op een gegeven moment kwam er een man naast haar staan en pakte even later de boodschappentas van de vrouw. De man rende weg, viel, stond weer op en vervolgde zijn weg richting de Dulf.
De verdachte is een mogelijk donkere man van ongeveer 1.80 -1.90 meter, tussen de 20 en 30 jaar, slank postuur en droeg een witte jas met capuchon.

Het slachtoffer is zeer aangedaan. De politie wil er alles aan doen om de verdachte te pakken te krijgen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900 - 8844.

Ook is de politie zeer geïnteresseerd naar een verdachte die reeds eerder een poging deed om een tas te roven. Deze poging zou zijn gepleegd op woensdag 15 maart, omstreeks 13.30 uur in de Roekstraat. Een getuige belde de politie dat er een poging had plaatsgevonden. De vrouw die bijna beroofd was heeft echter geen contact opgenomen met de politie. Het verzoek aan dit slachtoffer is om alsnog in contact te treden met de politie. Zij kan een nuttige getuige zijn, mede omdat er overeenkomsten zitten in het signalement van deze poging en de tasjesroof op de Joksedam.
Provincie:
Tag(s):