zondag, 25. juni 2006 - 13:25

Vrouw bewerkt meisjes met gebroken glas

Enschede

Twee Deventer zusjes van 17 en 19 jaar zijn zaterdagavond omstreeks 18.55 uur op de Heurne in Enschede door een 28 jarige Enschedese met een glas geslagen. Beide slachtoffers liepen samen met een aantal anderen over de Heurne en passeerden daarbij een terras van een horecagelegenheid. Op het terras zat een 28 jarige vrouw uit Enschede die, om nog onduidelijke reden haar middelvinger naar de passerende groep opstak en obscene taal uitte. Vanuit de groep werd hier iets van gezegd.

Daarop stond de 28 jarige op en sloeg de beide zusjes met een kapotgeslagen glas in het gezicht en op hun armen.

Terrasbezoekers haalden de vrouw terug. Deze liep daarop samen met een man en een kind weg. De kinderwagen die ze bij zich had bleef achter.

De beide slachtoffers hebben zich eerst aan hun verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen en deden daarna aangifte bij de politie. Inmiddels was uit verder onderzoek gebleken wie de verdachte moest zijn. In de loop van de avond verscheen de 28 jarige Enschedese weer bij de horecagelegenheid om de kinderwagen op te halen. Deze was intussen door de politiemensen was meegenomen naar het bureau. De eigenaar van de gelegenheid belde de politie waarop de vrouw in de omgeving kon worden aangehouden.

Zij werd ingesloten. In de loop van de zondag is de vrouw voor verder onderzoek inverzekering gesteld.
Over het motief voor haar daad is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):