woensdag, 11. oktober 2006 - 20:35

Vrouw gered dankzij GSM

Landgraaf

Maandagavond omstreeks 22.30 uur raakte een 54-jarige inwoonster van Landgraaf gewond toen zij op de Provinciale weg de N299 met haar auto van de weg raakte. Het slachtoffer liep onder andere een hersenschudding op en werd in het ziekenhuis opgenomen.

De vrouw, die op weg was naar haar werk, verklaarde dat zij op zeker moment moest uitwijken voor vermoedelijk een dier dat de weg overstak. Hierdoor belandde zij met haar auto in een lager gelegen berm.

Omdat de auto op de kop lag en de vrouw er niet uit kwam, belde zij met haar gsm de brandweer. Alle hulpverleners hadden vervolgens moeite om de vrouw op te sporen, want in eerste instantie werd de plaats van het ongeval niet gevonden, omdat die vanaf de rijbaan niet direct te zien was.

De centralist van de meldkamer hield intussen contact met de vrouw om haar gerust te stellen. Door het contact dat vrouw met de centralist onderhield, werd zij toch nog snel gevonden.

Later verklaarde het slachtoffer dat er andere automobilisten moeten zijn geweest die het ongeval hebben gezien gebeuren. Er was echter niemand die hulp bood. De auto van de vrouw raakte overigens total loss.
Provincie:
Tag(s):