woensdag, 20. december 2006 - 19:42

Vrouw in politiecel natuurlijke dood gestorven

Almelo

De 22-jarige Poolse vrouw die 13 oktober jl. dood werd aangetroffen in de politiecel in Almelo is een natuurlijke dood gestorven, al kan de precieze doodsoorzaak niet worden vastgesteld. De vrouw zat - samen met twee andere Poolse vrouwen- vast op verdenking van winkeldiefstal.

In opdracht van het Openbaar Ministerie Almelo heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie op de vrouw verricht. Aangezien dit onderzoek geen enkele aanwijzing voor de doodsoorzaak opleverde, is nader microscopisch en toxicologisch onderzoek op weefsel uit het lichaam uitgevoerd. Nu is gebleken dat ook dit nadere onderzoek geen enkele aanwijzing heeft opgeleverd die in de richting van een niet-natuurlijke dood wijst.

Op basis hiervan moet worden geconcludeerd dat sprake is geweest van een natuurlijke dood. De sectie heeft daarvoor ook aanwijzingen gegeven die te maken hebben met de lichamelijke gesteldheid van de vrouw.

Verder concludeert het Openbaar Ministerie Almelo op basis van een onderzoek door de Rijksrecherche dat er geen sprake is geweest van enig verwijtbaar handelen van betrokken ambtenaren van de regiopolitie Twente.
Provincie:
Tag(s):