zaterdag, 7. oktober 2006 - 13:57

Vrouw jaagt man op stang

Leeuwarden

De politie stelt een onderzoek in naar een vrijdagmiddag gepleegde winkeldiefstal in een winkel aan de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden. Omstreeks 15.45 uur kwam een man de winkel in. Door zijn opvallend gedrag trok hij de aandacht van een winkelmedewerkster. Toen hij het pashokje verliet, had hij zijn jas tot bovenaan dicht geritst.

De medewerkster vertrouwde het niet en sprak de man aan. Die werd daarop agressief. De medewerkster werkte daarop de man met een stang de winkel uit. Voordat hij de zaak verliet, wierp hij nog twee gestolen truien, van € 255,- per stuk, weg. Hij bleek de labels te hebben behandeld om niet gedetecteerd te worden. Of de man nog met andere gestolen kleding kon wegkomen, is niet bekend. De vrouw, een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden, deed aangifte.

Door de politie is de omgeving nog afgezocht, maar de man werd niet meer aangetroffen. De dader heeft een stevig postuur en is kaal, hij heeft een donkere huidskleur en is 24 tot 25 jaar oud. Zijn lengte is ongeveer 1.80 tot 1.90 m lang. De politie stelt een verder onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):