woensdag, 12. april 2006 - 20:35

Vrouw tijdens "Paasvee" aangerand

Schagen

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 01.50 uur werd een 22-jarige vrouw aangerand op de Menisweg in Schagen. De vrouw liep vanuit het centrum van Schagen, waar op dat moment de Paasvee gevierd werd, over de Menisweg. Nabij de kruising met het fiets- en wandelpad naar de wijk Molenbuurt werd zij door een onbekende man vastgegrepen en de bosjes ingetrokken. Het slachtoffer begon daarop zich te verzetten en te gillen. Dit trok de aandacht van een passant die haar te hulp schoot. De aanrander maakte zich hierop uit de voeten.

De vrouw liep bij de aanranding diverse schaaf- en blauwe plekken op. Meerdere eenheden die in dienst waren in verband met de Paasvee hebben de buurt van de Menisweg afgezocht. Hierbij werd de verdachte niet meer aangetroffen.

De verdachte is een man met een licht getint uiterlijk, leeftijd ongeveer 20 jaar en een lengte van ongeveer 1,70 meter. De man was donker gekleed en had kort geknipt goed verzorgd donker haar.

De politie gaat er van uit dat meerdere mensen het hulpgeroep van het slachtoffer moeten hebben gehoord of op andere wijze getuige zijn geweest van het incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):