zondag, 17. december 2006 - 18:51

Vrouw verliest dagopbrengst tijdens gewelddadige straatroof

Maastricht

De politie heeft zondagochtend een 33-jarige man uit Maastricht van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van de gewelddadige straatroof van zaterdagnacht in de Uitbelderstraat in deze stad. Daarbij werd een 49-jarige vrouw uit Maastricht verschillende keren met haar hoofd tegen het wegdek geslagen en beroofd van de dagopbrengst van een restaurant aan het Vrijthof. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden verpleegd.

De vrouw bracht het geld zaterdagnacht naar een adres in de Uitbelderstraat. Bij de woning van haar baas zag ze een man tegen de gevel zitten die om hulp vroeg. Toen ze niet direct reageerde, sprong hij overeind, smeet haar tegen de grond en probeerde hij haar tas te grijpen. Daarbij sloeg hij de vrouw meerdere keren met haar gezicht tegen de straatstenen. Toen ze zich niet meer verzette, maakte hij zich met haar tas uit de voeten.

Een buurtbewoner hoorde de hevig bloedende vrouw schreeuwen en waarschuwde een ambulance en de politie. Deze lichtte de man vanochtend van zijn bed, na onderzoek van de beelden van de bewakingscamera’s in de stad. De man is ingesloten. De vrouw kon het ziekenhuis vandaag weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):