vrijdag, 14. april 2006 - 0:21

Vrouwen leren fietsen op tweede paasdag

Rotterdam

Op tweede paasdag viert het Verschoorplein de officiële start van de Verschoor Vrouwen Groep. In het kader van de tv serie Een Betere Buurt van de EO, is Noortje de Heer begonnen met een project dat contacten legt tussen de vrouwen op het Verschoorplein.

Om te vieren dat de start gemaakt is, wordt er op tweede paasdag, maandag 17 april van 14:00 tot 16:00 uur een familiedag voor alle bewoners aan het Verschoorplein georganiseerd. Activiteiten voor alle leeftijden, waaronder paaseieren zoeken voor kinderen, fietsles voor vrouwen, schaken en dammen voor de heren en een taartversierwedstrijd. Jong of oud, jongen of meisje, buurman of buurvrouw, voor iedereen is er leuke activiteit.

Het doel van het vrouwen project is om de buur(t)vrouwfunctie te stimuleren. Buur(t)vrouwfunctie houdt in dat er in een wijk een groep buurtvrouwen zijn die elkaar helpen. Op praktisch gebied zoals hulp in het huishouden, op emotioneel gebied door onderwerpen bespreekbaar te maken en op sociaal gebied door gezellig met elkaar koffie te drinken en langs te komen. We kijken hierbij naar de gemeenschappelijke aspecten en naar de dingen die men van elkaar kan leren, binnen de verscheidenheid aan culturen.

Inmiddels is er een heel netwerk van buurvrouwen ontstaan die contact met elkaar onderhouden en elkaar op de bovengenoemde punten helpen. De vrouwen zijn zelf actief betrokken bij de organisatie van de tweemaandelijkse activiteit, en nemen elkaar mee.
Provincie:
Tag(s):