zondag, 25. juni 2006 - 12:21

Vrouwen omver gelopen door op hol geslagen paard

Enschede

Vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur werd gemeld dat twee fietsters op de Slagersmatenweg hoek Blikkersmatenweg in Enschede, door een paard omver waren gelopen. Ter plaatse bleek dat de twee, een 56 jarige vrouw uit Heelsum en een 57 jarige vrouw uit Winssem, met de fiets voor de kruising op de Blikkersmatenweg stonden te wachten. Vanuit de Slagersmatenweg kwam een vermoedelijk op hol geslagen paard hun kant opdraven. Beiden werden vol door het paard geraakt. Het paard rende daarna door, de Blikkersmatenweg in.

De beide vrouwen zijn met een ter plaatse gekomen ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar beiden zijn opgenomen.

Het paard kon een eind verderop door getuigen worden gevangen. Daar kwam ook de amazone, een 18 jarige Enschedese, ter plaatse. Zij vertelde dat zij met het gezadelde paard bij de stal liep en dat het paard plotseling, zonder een voor haar aanwijsbare reden, begon te steigeren. Zij moest het paard loslaten waarna deze er met grote snelheid vandoor was gegaan. Met een vrachtauto is het paard teruggebracht naar de stal waar het door een dierenarts onderzocht zou worden.
Provincie:
Tag(s):