vrijdag, 3. maart 2006 - 9:53

Vrouwengezondheidsdag zaterdag 4 maart

Utrecht

Een proefles ‘Ontspannen door bewegen’ volgen, meedoen aan een fitheidstest of je laten omtoveren tot een Marokkaanse bruid. Dit kan allemaal tijdens de Vrouwengezondheidsdag die de GG&GD Utrecht op zaterdag 4 maart organiseert in het ROC Midden Utrecht. De dag is gericht op vrouwen uit de wijk Zuidwest vanaf 16 jaar. Zij kunnen op een leuke, ontspannen manier ideeën opdoen die bijdragen aan hun gezondheid en ontwikkeling. Burgemeester Brouwer opent de dag door het startschot te geven voor een ludieke estafetteloop waaraan de organiserende partijen deelnemen.

Tijdens de Vrouwengezondheidsdag zijn er tal van workshops, bijvoorbeeld een workshop over voeding en diabetes, ontspannen door bewegen, weerbaarheid en de opvoeding van kinderen. Vrouwen kunnen demonstraties bijwonen en meedoen aan allerlei sporten. Na het sporten zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen: je kunt je overgeven aan een schoonheidsbehandeling, voetmassage of je handen met henna laten beschilderen. Het is zelfs mogelijk om omgetoverd te worden tot een Marokkaanse bruid. Er zijn diverse informatiestands, die informatie aanbieden op het gebied van gezondheid en welzijn. Het onderwerp gezonde voeding komt uitgebreid aan de orde door onder andere een groot aanbod van gezonde hapjes en drankjes.

De GG&GD wil met de Vrouwengezondheidsdag het onderwerp gezondheid bij vrouwen onder de aandacht brengen en tegelijk de samenwerking tussen aanbieders van dergelijke activiteiten versterken. Veel vrouwen vinden het makkelijker om onderwerpen als gezondheid en de zorg voor het eigen lichaam met vrouwen onderling te bespreken. Om deze reden is gekozen voor een dag uitsluitend gericht op vrouwen.
Provincie:
Tag(s):