vrijdag, 3. maart 2006 - 20:33

Vuilnisman mishandeld

Enschede

Een 28 jarige man uit Gronau (Dld) en een 19 jarige man uit Enschede zijn door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Zij worden ervan verdacht op donderdag 2 maart om 13.10 uur op de Kremersmaten in Enschede een vuilnisman te hebben mishandeld en daarna te hebben aangereden.

De vuilnisman, een 51 jarige Enschedeër, stond met zijn vuilniswagen op de Kremersmaten zijn werkzaamheden te verrichten toen een auto met daarin twee mannen hem wilde inhalen. Een van de verdachten schreeuwde naar de vuilnisman dat hij op moest schieten. De vuilnisman gaf aan dat er genoeg ruimte was om te passeren waarna hij door de twee mannen werd belaagd. Hij werd daarbij geschopt en geslagen en wist uiteindelijk te vluchten. Hierop sprongen de verdachten in hun auto en reden op de vuilnisman in. Het slachtoffer werd door de auto geraakt en raakte gewond.
De mannen gingen er met hun auto van door.

Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht en bleek een gekneusde heup te hebben. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan.

Om 13.20 uur kreeg de politie de melding dat de auto van de twee verdachten betrokken was bij een aanrijding op de Mooienhof in Enschede. De bestuurder werd, in verband met de eerder gepleegde mishandeling op de Kremersmaten ter plaatse aangehouden. De tweede verdachte meldde zich later die dag bij het politiebureau. Ook hij werd aangehouden.

Inmiddels zijn beide mannen in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):