zondag, 12. maart 2006 - 18:47

Vurig weekend

De brandweerregio IJssel-Vecht heeft een vurig weekend achter de rug. In Kampen ontstond vrijdagavond brand in een woning en in Zwolle werd brand in een voormalige school gemeld. Zaterdag hadden de korpsen van Raalte en Broekland al de handen vol aan twee schoorsteenbrandjes, terwijl er in Vollenhove een chalet uitbrandde en in Hoogenweg een brand in een garage de nodige schade veroorzaakte.

Brand door frituurpan
Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur werd een brand gemeld aan de J.H. Kokstraat in Kampen. De bewoonster zou het balkon zijn opgevlucht. Door kordaat optreden van een buurman werd de in brand staande frituurpan geblust. De bewoonster is voor controle naar het Sophiaziekenhuis gebracht. Zij had brandwonden in het gezicht. De ter plaatse gekomen brandweer hoefde niet meer in actie te komen. De brand ontstond toen de bewoonster na het opzetten van de frituurpan op het gasfornuis in slaap was gevallen.
De keuken hierdoor flinke brandschade opgelopen.

Chalet uitgebrand
Zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een brand gemeld op een recreatiecentrum aan de Noordwal in Vollenhove. Ter plaatse bleek een kunststof chalet in brand te staan. De brandweer bestreed het vuur, maar kon niet voorkomen dat het chalet geheel uitbrandde. Ook de naastgelegen kunststof schuur viel ten prooi aan de vlammen. Ten tijde van de brand waren er geen bewoners aanwezig. Het chalet van wit kunststof was ongeveer 1 jaar oud. De tecnische recherche doet een onderzoek naar de mogelijke oorzaak.

Brand in school
Vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur werd een brand gemeld in een oude school aan de Hasselterdijk in Zwolle. In het pand stonden nog allerlei spullen die bestemd waren voor Roemenië. De brand werd door de brandweer geblust. De schade is nog onbekend.


Brand in garage
Zaterdag rond 18.10 uur bleek er brand te woedden in een garage in Hoogenweg, gemeente Hardenberg. In de garage stonden een aantal auto's gestald voor een opknapbeurt. Een man uit Dedemsvaart was in één van de auto's aan het lassen toen de auto plotseling vlam vatte. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. De schade bleef beperkt tot één uitgebrande auto en veel rook- en waterschade aan de garage en andere auto's.

Schoorsteenbrandjes
Zaterdag rond 16.00 uur bleek er een schoorsteenbrandje te woeden in een woning aan De Spinde in Raalte.
De brandweer had het vuurtje snel onder controle en veegde de schoorsteen.

Rond 20.30 uur woedde er een schoorsteenbrand in een woning aan de Langerhorstweg in Broekland. Ook dit brandje was snel geblust. Aangezien de bewoner hartproblemen had kwam voor de zekerheid een ambulance ter plaatse.
Provincie:
Tag(s):