maandag, 24. april 2006 - 12:31

Vuurpijl oorzaak onrust v.d. Marckstraat

Utrecht

Door nadrukkelijk te surveilleren in de wijk, heeft de politie vrijdagavond kunnen voorkomen dat een onrustige situatie in de Van der Marckstraat en de J.S. de Rijckstraat is geëscaleerd.
Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Van der Marckstraat waarbij slag- en steekwapens zouden worden gebruikt. De politie ging er met meerdere eenheden op af en trof op straat een grote oploop van buurtbewoners aan.

Naar schatting stonden er op dat moment zo’n 150 mensen. Een 30-jarige Utrechter was gewond aan zijn gezicht, maar wenste geen bemoeienis van de politie. Wat er precies aan de hand was, werd de agenten niet duidelijk. De meeste aanwezigen wilden niets zeggen. Intussen bleven omwonenden toelopen.

Later, toen de gemoederen weer iets waren bedaard, kregen de agenten het verhaal te horen dat iemand een vuurpijl had afgestoken, die onder de stoel van een ander terecht was gekomen. Diegene had daar nogal heftig op gereageerd, waarna over en weer rake klappen zouden zijn gevallen. Familieleden van beide partijen bemoeiden zich er ook mee. Vervolgens zou er een deur van een woning zijn ingetrapt.

Door tot 02.00 uur ’s nachts te blijven surveilleren in de wijk, slaagde de politie erin de rust te laten weerkeren. Er is niemand aangehouden. De politie voert binnenkort gesprekken met enkele buurtbewoners
Provincie:
Tag(s):