woensdag, 18. oktober 2006 - 14:21

Vuurwapen-werkplaats opgerold

Rotterdam

Rechercheurs van het vuurwapenteam van de Regionale Recherche Dienst van de politieregio Rotterdam - Rijnmond, hebben na maanden van onderzoek vier Rotterdammers aangehouden voor het vervaardigen van en het handelen in vuurwapens. Het viertal 32, 38, 42 en 46 jaar oud, werd in de nacht van maandag op dinsdag in verschillende woningen in Rotterdam aangehouden.

De mannen gebruiken een als werkplaats ingerichte ruimte op een bedrijventerrein in Rotterdam Overschie, waar zij de wapens vervaardigden. De werkplaats werd door de politie ontmanteld. Inmiddels zijn drie verdachten in verzekering gesteld. De 32-jarige man is na verhoor heengezonden; hij had alleen munitie voorhanden.

De verdachten maakten onder meer schietpennen en schiettelefoons, die vervolgens werden verkocht. Bij de doorzoekingen van hun woningen werden een schietpen, twee pistolen met bijbehorende munitie en een hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Met hun aanhouding is een actieve, illegale vuurwapenhandel stilgelegd.

De drie overgebleven verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het team zet het onderzoek voort en sluit verdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):