zondag, 3. september 2006 - 9:35

Vuurwerk en Yes-R in het Noorderpark

Amsterdam

Stadsdeel Amsterdam-Noord bestaat 25 jaar. Op 1 december 1981 werd de eerste deelraad geïnstalleerd. Samen met Osdorp mocht Noord als eerste gebied experimenteren met deze nieuwe vorm van lokaal bestuur. De eerste stadsdelen van Amsterdam waren hiermee geboren. Stadsdeelvoorzitter Rob Post noemt de deelraden een aanwinst voor Amsterdam. ‘Het stadsdeel heeft het bestuur dichter bij de bevolking gebracht. Service en dienstverlening zijn aanzienlijk verbeterd’. Over de diensten van het stadsdeel zijn de bewoners zeer tevreden, zo blijkt uit onderzoek.

De festiviteiten zijn op zaterdag gestart met een grandioos vuurwerk in het Florapark, het toekomstige Noorderpark. Daarna volgden onder andere filmvoorstellingen in de open lucht op het Buikslotermeerplein en in het Florapark. OPtredens op de diverse podia in het Florapark van onderandere 'To hot to handle'en 'Yes-R'.

In november is de 'miss Noordje' verkiezing voor de meest creatief uitgedoste miss.

Voor bestuurders is er het symposium “Stadsdelen, zegen of zeperd?’ en aan het eind van het jaar kiest Amsterdam-Noord een stadsdichter. De jubileumviering wordt afgerond bij de nieuwjaarsreceptie begin 2007.
Provincie:
Tag(s):