dinsdag, 14. november 2006 - 9:06

VVD wil 'supersnelwegen'

Den Haag

Als het aan de VVD ligt komen er dubbeldeks 'supersnelwegen' tussen de grote steden. Door de rijbanen te stapelen is er meer uitbreiding van snelwegen mogelijk in gebieden waar verbreding niet mogelijk is.

Volgens fractieleider Mark Rutte moet de snelweg weinig afritten krijgen waardoor het verkeer zonder opstopping van stad naar stad kan reizen. Daarnaast kan op dit soort supersnelwegen de maximum snelheid worden verhoogd naar 130 kilometer per uur.

Op Noord-Hollandse wegen komen vanaf 2007 digitale borden te hangen waarop wordt aangegeven hoe hard een automobilist rijdt. Daartoe heeft Provinciale Staten op initiatief van VVD-Statenlid Ruben Vis besloten.

Ook komen er op provinciale wegen kleine bordjes langs de weg die de maximumsnelheid vermelden. Vis: "Wie het bord passeert en leest: u rijdt 15 kilometer te hard, mindert vaart. Op andere wegen zijn dergelijke borden een beproefd recept gebleken." Noord-Holland kent veel plaatsen waar het misschien niet duidelijk is wat de maximumsnelheid is; daar geven binnenkort hectometerbordjes uitsluitsel over. Wie dan nog te ! hard rijdt wordt daar auto voor auto op geattendeerd door een bord met dynamische snelheidsinformatie.

Gedeputeerde Staten heeft nu de opdracht de plaatsen aan te wijzen waar dergelijke borden met dynamische snelheidsinformatie worden geplaatst. De VVD willen de komende jaren € 2 miljard extra uitgeven om de grootste knelpunten aan te pakken.
Provincie:
Tag(s):