vrijdag, 31. maart 2006 - 10:22

Waarnemend burgemeester Woudenberg stopt

Woudenberg

Burgemeester R.L. Boer van Woudenberg stopt per 1 oktober 2006. Dat heeft hij eerder deze week in een brief aan de commissaris van de Koningin, het college van B&W en de gemeenteraad van Woudenberg bekendgemaakt.

Burgemeester Roelof Lucas Boer werd op 1 december 2004 door de commissaris van de Koningin in Utrecht, de heer mr. B. Staal, benoemd als waarnemend burgemeester van Woudenberg, als opvolger van de heer W. Blanken. De benoeming gold, in principe, voor de periode van een half jaar. Dat hield verband met de afronding van de Kwaliteitsmeting Utrechts Bestuur. Het proces duurde langer dan gedacht en daarmee ook het waarnemend burgemeesterschap. De heer Boer heeft nu gemeend mede gelet op de ontwikkelingen rondom de profielschets voor een eventuele nieuwe gemeente dat hij het vervolgtraject, dat nog enkele jaren zal duren, aan een opvolger moet overlaten.

In de komende periode zal de gemeenteraad van Woudenberg met de commissaris van de Koningin in Utrecht overleggen over de toekomstige invulling van het burgemeestersambt.
Provincie:
Tag(s):