woensdag, 20. december 2006 - 15:33

Waarnemend burgemeesters Midden-Limburg beëdigd

Roermond

Gouverneur Léon Frissen heeft woensdag de waarnemend burgemeesters van de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond tegelijkertijd beëdigd.

De Gouverneur heeft Jos Zuidgeest, Frans Wilms, Rob Persoon en Henk van Beers onlangs met ingang van 1 januari 2007 aangesteld tot waarnemend burgemeester van respectievelijk de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond.

Jos Zuidgeest heeft tot voor kort waarnemend burgemeester in de gemeente Onderbanken. Hij maakte in die functie de periode van de bomenkap in het Schinveldse bos mee.

Rob Persoon is thans nog waarnemend burgemeester in de gemeente Ambt Montfort. Henk van Beers is de huidige burgemeester van Roermond en Frans Wilms van de gemeente Maasbracht.

Gouverneur Frissen heeft de waarnemend burgemeesters aangesteld omdat in deze vier door de herindeling nieuw gevormde gemeentes per 1 januari 2007 géén burgemeester en ook géén wethouders voorhanden zijn. De waarnemend burgemeesters zullen aanblijven tot aan de ingangsdatum van de benoeming van de nieuwe burgemeester in elk van deze vier gemeentes.
Provincie:
Tag(s):