dinsdag, 17. oktober 2006 - 10:33

Waarschuwings-register voor ex-beveiligers

Den Haag

De Vereniging van Particuliere Beveiligingsbedrijven (VPB) ontwikkelt op dit moment een waarschuwingsregister. Dit register zal ex-werknemers uit de sector die over de schreef zijn gegaan buiten de branche moeten houden.

Een beveiligingsbedrijf verkoopt veiligheid en betrouwbaarheid. Dat betekent dat de beveiligingsbranche als geen andere sector belang heeft bij de zekerheid dat personeel zuiver op de graat is. In theorie echter zou iemand die door het ene bedrijf wegens diefstal of 'losse handen' de deur gewezen wordt, op dit moment bij de concurrent weer aan de slag kunnen zonder dat zijn nieuwe werkgever weet heeft van zijn achtergrond.

In het oktobernummer van Sensor zegt Group 4 Securicor-directeur Hans Duijst, één van de initiatiefnemers van het idee, hierover: 'Het kán niet zo zijn dat iemand die in een beveiligingsfunctie over de schreef is gegaan en wordt ontslagen, doodleuk bij een ander beveiligingsbedrijf weer binnen komt, alleen omdat de gedupeerde klant om welke reden dan ook besloten heeft de zaak niet door te zetten en tot aangifte over te gaan. We moeten zorgen dat we ons nest schoonhouden.' Wat Duijst betreft wordt deelname aan een toekomstige signaleringslijst dan ook een voorwaarde voor het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk dat de VPB momenteel ontwikkelt.
Provincie:
Tag(s):