zaterdag, 29. juli 2006 - 11:41

Wéér een gymzaal in brand

Alkmaar

Vrijdagavond, omstreeks 22.50 uur, kreeg de politie van buurtbewoners de melding dat de gemeentelijke gymzaal aan de Beethovensingel in brand stond. Het ging om een grote uitslaande brand. De brandweer gaf na een uur het sein brand meester maar moest nog enige uren nablussen. Het gebouw heeft twee, door een stenen muur, van elkaar gescheiden gymzalen. Eén gymzaal werd door het vuur volledig verwoest, de ander liep alleen rook- en waterschade op. De politie denkt aan brandstichting.

Deze brand past qua object in een serie van tien brandstichtingen die de afgelopen twee maanden in het westelijk deel van Alkmaar hebben plaatsgevonden. Het ging daarbij voornamelijk om schoolgebouwen en sportzalen. Een team van acht rechercheurs onderzoekt deze zaken.

Ook vannacht zijn rechercheurs onmiddellijk naar de brand gegaan. Belangstellenden werd gevraagd of zij iets opvallends hadden gezien. Bikers en ander politiepersoneel hebben enkele personen, die uit de omgeving van de brand kwamen, staande gehouden. Technisch rechercheurs hebben vannacht ter plaatse een onderzoek ingesteld. Vandaag wordt begonnen met een buurtonderzoek.

Om een einde aan de serie brandstichtingen te maken roept de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):