vrijdag, 27. oktober 2006 - 21:13

Wachtum twee weken lang theaterdorp van Nederland

Wachtum

Het landelijke gelegen dorp Wachtum staat tussen

16 en 26 november in het middelpunt van een bijzonder theaterevenement. Onder de titel: WachtFF (spreek uit als Wacht effen) vinden er op verschillende locaties optredens plaats. Locatietheatergezelschap de PeerGroup leeft zich tijdens die twee weken helemaal in binnen het dorpsleven van Wachtum.

Om helemaal te integreren wonen de acteurs en actrices tijdelijk in een leegstaand huis in het midden van het dorp. Des te beter kan met de inwoners en haar acteurs, een bijzonder theaterevenement worden gecreëerd.

De PeerGrouP is bekend om haar theateractiviteiten op locaties in Noord-Nederland. Eén van de meest recente plekken is het strokasteel in Veenhuizen. Deze keer komt het gezelschap naar het Drentse Wachtum om een voorstelling te maken over, hoe het is en niet te vergeten hoe het was, om te leven in een klein dorpje als Wachtum. Verhalen over vroeger zijn in het dorp nog veel te horen.

Dit zorgt voor de nodige inspiratie voor de PeerGroup. Met verhalen en de mensen die ze kunnen vertellen, de dorpsbewoners, maken de acteurs en actrices een theatrale route langs verschillende boerenschuren, zolders en andere typische plekken in het dorp. Voor de theatergroep is nu al gebleken dat ook Wachtum het centrum van de wereld is.

Voor het eerst gaat de PeerGrouP aan de slag met de Mobiele Theaterwerkplaats. Op een boerenerf aan de rand van het dorp staan een aantal containers met daarin alles wat nodig is om een theatervoorstelling op locatie te produceren: een houtwerkplaats, een metaalwerkplaats, licht en geluidsapparatuur en een mobiele keuken.

De PeerGrouP neemt natuurlijk niet alleen spullen mee naar Wachtum. Met de Mobiele Theaterwerkplaats komen ook de theatermakers van de PeerGrouP mee. Aan dit project zijn verbonden; De vaste theatermakers van de PeerGroup, Sjoerd Wagenaar,Henry Alles, en Elles Kiers. Tijdens dit project worden de geledingen onder andere nog versterkt door Ellen den Hollander, die met jongeren uit het dorp gaat werken, Rutger Bergboer, Annemiek Delis en Brechtje Roos. Als laatste aanvulling op het geheel zal muziekgezelschap Zimbello, bekend om hun mix van Middeleeuwse en hedendaagse muziek optreden.

Kijk voor meer info en reserveringen op www.wachtff.nl.
Provincie:
Tag(s):