donderdag, 23. maart 2006 - 21:46

Wageninger opgepakt voor onzedelijk betasten

Wageningen

De Wageningse politie heeft deze week op de Mennonieten-weg een 20-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van aanranding van een vijftienjarige jongen. Het slachtoffer wist zijn belager zelf vast te houden en aan de politie over te dragen.

De man zou dinsdagavond omstreeks half acht op straat het vijftienjarige slachtoffer onzedelijk hebben betast. Tussen het slachtoffer en de Wageninger zou, naar aanleiding van dat voorval, een schermutseling zijn ontstaan waarbij de Wageninger kwam te vallen. De jongen slaagde er vervolgens in de Wageninger vast te houden en zelf de politie te waarschuwen. Deze nam de man even later over. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

De verdachte Wageninger werd voor onderzoek ingesloten en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Tijdens het verhoor heeft de man ook toegegeven de afgelopen weken in de wijk Nude van zijn woonplaats Wageningen, schennis te hebben gepleegd ten overstaan van enkele kinderen. Daarvan blijkt in twee gevallen aangifte te zijn gedaan bij de politie.
De politie roept daarom personen op, die de afgelopen weken in de wijk Nude zijn geconfronteerd met een schennispleger en die daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, dat alsnog te doen.

De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):