woensdag, 18. oktober 2006 - 8:35

Walcheren natuurlijk in beweging

Walcheren is de afgelopen jaren een 500 hectaren aan bos- en natuurterreinen rijker geworden. Op zaterdag 28 oktober wordt dit gevierd met een symbolisch overdracht. Iedereen is van 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom op het festiviteitenterrein bij het Vebenabos te Dishoek. Van jong tot oud is van alles te beleven in het kader van natuurbeleving.

Op zaterdag 28 oktober is de grote opening van de nieuwe bos- en natuurterreinen op Walcheren. De opening vindt plaats met een breed scala aan activiteiten.

Geen last van hoogtevrees? Bekijk dan, vanuit de hijslift, Walcheren vanaf 45 meter hoogte! Liever met beide benen op de grond? Ga dan mee met de boswachter op excursie door bos Dishoek of neem de bus naar de St. Laurentse Weihoek voor een excursie met de huifkar. Heeft u van alle belevenissen trek gekregen? Stap dan het biologische café binnen en proef van Zeeuwse streekproducten.

Ook voor kinderen is er vandaag van alles te beleven. De Wildzoekers en MicMec komen!! Wie spot in de nachttent als eerste de virtuele Zeeuwse strandloper? Pluis uilenballen uit en doe het natuurspellen circuit. Kijk op www.wildzoekers.nl voor veel meer informatie. Stap op een pony en maak een ritje door de natuur of bekijk de spectaculaire paardendemonstratie op het hindernissen parcours. Na het bezoek nog zin om er opuit te trekken? Haal dan een gratis fietsroute langs enkele nieuwe bos- en natuurgebieden gaat.

Op Walcheren is de afgelopen jaren veel werk verzet om de "tuin van Zeeland" stuk extra allure te geven. Meer dan 500 hectare bos- en natuurterrein draagt bij aan een groener eiland. Bos- en natuur voor de Zeeuwen zelf maar ook voor het toerisme en de recreatie. Want een goede en groene leefomgeving is in een ieders belang. Dienst Landelijk Gebied (DLG) en de landinrichtingscommissie hebben gedurende de afgelopen jaren dit grote project helpen coördineren. Het beheer en eigendom is in handen van staatsbosbeheer en stichting het Zeeuwse Landschap.
Provincie:
Tag(s):