vrijdag, 27. januari 2006 - 15:48

Wandelen is gezond

Exloo

In wandelland is de Schutrups Menzis Wandeldag een waar fenomeen. Ondanks dat wandelen niet meer Nederlands favoriete sport nummer een is, heeft deze wandeling in en om Exloo zich in korte tijd bewezen. In slechts enkele jaren tijd is de Schutrups Menzis Wandeldag uitgegroeid van 300 naar bijna 4000 deelnemers.

De wandeldag, die wordt georganiseerd door de Stichting Schutrups, heeft dit jaar extra erkenning gekregen. Zowel zorgverzekaar Menzis als Marketing Drenthe Plus hebben zich aan het evenement verbonden. Menzis zelfs als naamgever.

Dit jaar zijn de verschillende routes over de hei en door de bossen in en rondom Exloo uitgezet op zondag 12 februari. Er staan vier afstanden op het programma. Wandelaars kunnen kiezen voor 5, 10, 15 of 25 kilometer.

Ook heeft Schutrups een 10 en 25 kilometer lange Nordic Walking wandelroute in het programma opgenomen. Nordic Walking is een van de meest gezonde manieren van bewegen. De Nordic Walkingroutes zijn op speciaal verzoek in de wandeldag opgenomen.

Tijdens de tochten worden de wandelaars verrast met een optreden van shantykoor De Hondsrugzangers, een ‘warme’ verrassing rond het kampvuur en erwtensoep met roggebrood en spek. Ook zijn de touringcars van Menzis en Marketing Drenthe Plus aanwezig.

De inschrijving en start is op zaterdag 12 februari bij de winkel aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Inschrijven kan tussen 09.30 en 14.00 uur. Alleen voor de 25 kilometertocht sluit het starttijdstip om 12.00 uur.
Provincie:
Tag(s):