woensdag, 19. juli 2006 - 8:18

Wandelmars afgelast, Vierdaagsefeesten gaan door

Nijmegen

Vanwege de extreme warmte is de Wandelmars is afgelast.
De Vierdaagsefeesten gaan door, zij het met een terughoudend karakter. Alle bij de Vierdaagse week betrokken organisaties steunen deze beslissing. Het ACBN Evenementenbureau Nijmegen, de organisatie van de Vierdaagsefeesten, leeft mee met alle gedupeerde wandelaars. In het bijzonder met de nabestaanden van de overledenen.

De extreme warmte vormt voor de Vierdaagsefeesten op zich geen probleem. De inspanning die een Vierdaagsefeesten-bezoeker levert is niet te vergelijken met de inspanning die een deelnemer van de wandelmars moet leveren.

Elke avond bezoeken zo'n 200.000 mensen de Vierdaagse-feesten. De organisatie wil deze bezoekers niet extra duperen door ook de feesten af te gelasten.

De festiviteiten die gepland stonden rondom de doortocht over o.a. de Waalkade op woensdag 19 juli en tijdens de feestelijke intocht op vrijdag 21 juli komen te vervallen. De avondprogrammering gaat door.

Er wordt iedere dag gestart met één minuut stilte uit respect voor de overledenen en de wandelaars die hun topsport niet hebben kunnen beoefenen.
Provincie:
Tag(s):