donderdag, 16. februari 2006 - 18:01

Wapenroof onderzoek vliegbasis Gilze-Rijen afgerond

Gilze-Rijen

De Koninklijke Marechaussee heeft het onderzoek naar de diefstal van een groot aantal pistolen, Glocks 17, vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen afgerond. Er zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 47-jarige militair uit Oss, een 34-jarige ex-militair uit Rotterdam en twee burgers uit Tilburg en Rotterdam, een vrouw van 33 jaar en een man van 27
jaar. Drie van de vier verdachten hebben inmiddels bekend.
Dat heeft het ministerie van Defensie bekengemaakt.

De pistolen werden in april 2005 gestolen vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen. Drie dagen na de wapenroof werd het grootste deel van de 200 Glocks 17 teruggevonden op een carpoolplaats langs de A29 ter hoogte van Oud Beijerland. Zes wapens zijn niet teruggevonden. Een van de verdachten heeft verklaard dat de wapens aan buitenlandse geïnteresseerden zijn verkocht.

Bij zoekingen in de woningen van de verdachten zijn vier imitatiepistolen, een gasdrukpistool, verschillende soorten munitie en diverse slag-, stoot en steekwapens aangetroffen.

Alle verdachten zijn in vrijheid gesteld en de processen-verbaal zijn inmiddels ingestuurd naar het Openbaar Ministerie in Arnhem. Aan het onderzoek hebben enige tientallen rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee meegewerkt.
Provincie:
Tag(s):