zondag, 2. juli 2006 - 18:50

Warm onthaal voor Koningin op OLS

Stramproy

Na een warm OLS 2005 in Wessem, volgde vandaag wederom een OLS onder tropische omstandigheden. Hoogtepunt van het 100-jarige bestaan van de Limburgse schutterswedstrijd was het bezoek van Koningin Beatrix en Prins Filip van België. De Koningin werd ontvangen door de beide gouverneurs van Nederlands en Belgisch Limburg, Leon Frissen en Steven Stevaert, burgemeester Jacques Niederer van Weert en Federatie President Jos Michels.

Het koninklijk bezoek werd verwelkomd door een erehaag van Koningsparen, Vendeliers en Vaandeldragers. Op het schietterrein zag de Koningin hoe er geschoten wordt op de bölkes. Traditioneel schieten de beide gouverneurs de openingsschoten, maar ook Prins Filip waagde zich hieraan evenals minister Donner.

Na de openingsschoten ging het gevolg naar de hoofdtribune waar het Koninklijk bezoek een deel van de optocht volgde. Kort na 15.00 nam de Koningin, onder luid applaus, weer afscheid van het OLS in Stramproy.

Volgens de politie hebben dit jaar zo'n 45.000 mensen het schuttersfestijn in Stramproy bezocht. De warmte heeft niet tot grote problemen geleid. Wel moesten zo'n 100 mensen door de EHBO worden opgevangen. Tien personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):