dinsdag, 5. september 2006 - 13:12

Wat te doen doen met de parkstrook in Almere Buiten?

Almere

Dwars door Almere Buiten loopt een groenstrook, vanaf het Bosrandpark aan de noordkant, via de Havenkom en het Meridiaanpark tot aan de Lage Vaart aan de zuidkant. Een strook van wel 50 hectare! De kwaliteit van dit groen gaat echter achteruit. Het onderhoud kost veel geld. Bovendien komen er veel verzoeken binnen bij de gemeente voor initiatieven in deze strook.

Doordat er geen uitgangspunten zijn opgesteld voor deze strook bepalen ad hoc beslissingen de inrichting. Dat gaat ten koste van de samenhang en is natuurlijk zonde. Het is een mooi gebied, waar zoveel mee kan. Daarom stelt de gemeente, samen met bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen in Almere Buiten het komende half jaar een herinrichtingsplan op voor dit gebied.

De gemeente stelt dit herinrichtingsplan op samen met bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen in Almere Buiten. Daarvoor organiseren we tot maart 2007 zo’n vier bijeenkomsten. De bewonersverenigingen, scholen en (sport)verenigingen in Almere Buiten zijn inmiddels aangeschreven, maar ook bewoners uit Almere Buiten die ideeën hebben over de parkstrook kunnen zich nog tot 10 september a.s. opgeven voor de eerste bijeenkomst op donderdagavond 28 september. Opgeven kan via www.almere.nl/parkBuiten.

Deze enorme groenstrook, van zo'n 100 voetbalvelden, wordt nu nauwelijks gebruikt. Mensen gebruiken het met name om hun hond uit te laten. En dat terwijl het een fantastische groenstrook is, waar heel veel mee zou kunnen. Een prachtig bosgebied bij het Bosrandpark, een heerlijke plek om hard te lopen, lekker in de natuur te zijn of over het water uit te kijken bij de haven in het centrum. Het onderhouden van zo’n groot groengebied kost veel geld.

Daarom wordt ook gekeken of op enkele plekken functies kunnen worden toegevoegd (bijvoorbeeld een horecavoorziening bij de havenkom). Het uiteindelijke doel is zorgen dat op een betaalbare manier alle inwoners van Almere Buiten kunnen genieten en gebruik kunnen maken van aantrekkelijk en uitnodigend groen en water in hun stadsdeel.
Provincie:
Tag(s):