woensdag, 10. mei 2006 - 7:44

Waterhuizen en wegwoningen in Gelderland

Gelderland

Wonen in de dijk, op de dijk of aan de dijk. Woningen in het Wolderwijdse water en zwervende blokhutten in de uiter-waarden van de IJssel. Opmerkelijk veel inzenders voor de vierde editie van de Gelderse Prijsvraag Meervoudig Ruimtegebruik verbinden wonen en water op een creatieve manier met elkaar.

Maar niet alleen het Gelderse waterlandschap inspireert de studenten. Zo zijn er ook ontwerpen voor ‘kuilhuizen’ (woningen onder de grond) en ‘wegwoningen’ (de weg loopt over de woningen).

Studenten aan HBO en wetenschappelijk onderwijs hadden tot 1 mei de tijd om ideeën voor meervoudig ruimtegebruik aan de provincie voor te leggen en mee te dingen naar de hoofdprijs van €2000,-. De jury, waarin onder anderen gedeputeerde Theo Peters en archi-tect/stedenbouwkundige Kok Mulleners, buigt zich deze maand over de inzendingen.

De provincie Gelderland wil met de prijsvraag aandacht vestigen op de bijdrage die meervoudig ruimtegebruik kan leveren aan het beter benutten van de schaarser wordende ruimte én als bijdrage aan ruimtelijke kwaliteit.

De bekendmaking van de winnaars zal op 2 juni zijn aan het eind van de manifestatie Gelderland Gelaagd. In de ochtend van 2 juni zullen Gelderse wethouders en Statenleden een aantal voorbeelden van meervoudig ruimtegebruik in Arnhem bekijken. Zo wordt er een bezoek gebracht aan het project Arnhem Centraal (stationsomgeving), de hogeschool voor de kunsten ArtEZ en aan het nieuwe Musiskwartier. 's Middags zijn er onder andere parallelsessies over nut en noodzaak van hoogbouw en ondergronds bouwen.
Provincie:
Tag(s):