donderdag, 5. oktober 2006 - 14:10

Waterles filmpjes Waterschap Zuiderzeeland in première

Dronten

Waterschap Zuiderzeeland´s presenteert donderdag de Waterles filmpjes in de Meerpaal in Dronten. De filmpjes zijn gemaakt voor het educatieproject en worden gebruikt tijdens de lessen die Waterschap Zuiderzeeland gaat verzorgen op basisscholen in Flevoland. Eind november wordt de eerste les gegeven op een basisschool in Zeewolde.

De première van de filmpjes wordt groots aangepakt, met rode loper, VIP gasten en uiteraard zijn alle hoofdrolspelers aanwezig. Dit zijn, naast dijkgraaf Henk Tiesinga, Chantal Venema (11) en Cas Wignand (12) uit Dronten.

Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor Waterschap Zuiderzeeland. Naast het instellen van een jongerenpanel (bedoeld voor jongeren van 12 – 15 jaar) hebben we een speciale les ontwikkeld voor kinderen van groep 7 (9 – 11 jaar). Deze Waterles bestaat uit een geheel verzorgde les op school en een excursie naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Om de Waterles zo aantrekkelijk mogelijk te maken bestaat de les naast een theoretisch gedeelte uit een aantal proefjes en vier filmpjes over de werkzaamheden van ons waterschap.
Provincie:
Tag(s):