vrijdag, 4. augustus 2006 - 20:08

Wateroverlast door hevige regenval Zuid Oost Drenthe

Emmen/Odoorn

Hevig regenval heeft in de loop van vijdagmiddag op veel paatsen in Zuid Oost Drenthe veel overlast veroorzaakt. De meldkamer Drenthe van waar politie, brandweer en ambulancevervoer onder een dak werken, moest tussen 15.30 en 18.00 uur zo'n 80 meldingen van wateroverlast verwerken.

Rond half vijf is besloten de hulpverlening van brandweer, politie en ambulancevervoer te coordineren vanuit de brandweerkazerne in Emmen. Al gauw bleek, dat het vele water voor veel overlast zorgde maar dat er nergens sprake was van gevaar voor mensen of dieren.

De meeste meldingen hadden betrekking op ondergelopen kelders. Verder ondervond het dansfestival in Odoorn veel overlast omdat diverse terreinen al snel onbegaanbaar waren. Bij de Hema in Emmen kon de afvoer vanaf het dak het vele water amper verwerken en bij een karthal aan de Nijbracht in Emmen is een gedeelte van het dak bezweken onder het enorme gewicht van het regenwater. In het hele gebied kwamen putdeksels omhoog omdat de riolering niet in staat bleek de enorme hoeveelhden water te verwerken.

Bij de politie zijn geen meldingen binnengekomen van persoonlijk letsel.
Provincie:
Tag(s):