maandag, 14. augustus 2006 - 12:27

Wateroverlast in Noord-Holland

Alkmaar

De hevige regenval in het Noordelijke deel van Noord-Holland zorgt voor veel wateroverlast. De brandweer heeft haar handen vol om kelders, huizen en ondergelopen straten leeg te pompen. Vooral de kuststreken gaan gebukt onder het vele regenwater.

Bij Zee Aquarium in Bergen aan Zee stond men vanochtend tot aan de enkels toe in het water. Volgens woordvoerder Majewsky van het Zee Aquarium kon het water op hoger gelegen gedeeltes geen kant meer op en liep het water bij ons met bakken naar binnen. De brandweer heeft inmiddels het meeste water de zee ingepompt en nu kunnen we voorzichtig de schade gaan opmaken. De deuren voor het publiek zijn rond het middaguur weer opengegaan.

Rond 12.00 uur is in een deel van Alkmaar de stroom uitgevallen. Of dit te maken heeft met de wateroverlast is op dit moment niet duidelijk.

Een deel van IJmuiden is vanmorgen omstreeks 11.00 uur getroffen door een windhoos. De windhoos, die ontstond ter hoogte van het strand van IJmuiderslag, had op de grond een doorsnee van ongeveer 40 tot 50 meter en trok over het havengebied. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Wel is er veel schade door rondvliegende pallets en ander materiaal en zijn veel meeuwen omgekomen. De meeste schade ontstond in de Loggerstraat en langs de Trawlerkade. De hoos had zoveel kracht dat een 3000 kilo wegende container zes meter werd verplaatst. De hoos ging gepaard met hevige regen. Politie en brandweer verleenden op diverse plaatsen hulp aan bewoners.
Provincie:
Tag(s):