maandag, 17. juli 2006 - 18:00

Waterschap gaat bacterievuur bestrijden

Margraten

Waterschap Roer en Overmaas bestrijdt het gevaarlijke bacterievuur op enkele van haar percelen op het plateau van Margraten. Medewerkers van het waterschap constateerden tijdens één van de controlebeurten het bacterievuur in de struiken en hebben onmiddellijk een groot offensief gestart tegen het bacterievuur. De struiken en de besmette meidoorns worden tot op de grond toe afgezet en verbrand.

Het waterschap pakt eerst die percelen aan die in de directe omgeving staan van fruitplantages. Ook heeft het waterschap daar waar mogelijk eigenaren van percelen gewaarschuwd waar ook besmetting is geconstateerd. Waarschijnlijk is het koude voorjaar de oorzaak van deze uitbraak. Het waterschap denkt nog deze hele week volop bezig te zijn met de bestrijding van het bacterievuur.

Bacterievuur is een plantenziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De naam wijst al op het karakteristieke van de ziekte, namelijk het bruinzwart verkleuren en verschrompelen van bloesems, takken en twijgen alsof ze door vuur verschroeid zijn. Hagen worden over het algemeen niet aangetast omdat zij niet in bloei komen doordat ze tijdig gesnoeid worden.
Provincie:
Tag(s):