donderdag, 22. juni 2006 - 13:06

Waterspeelplaats Potmarge ontvangt landelijke prijs

Leeuwarden

De waterspeelplaats in het Potmarge-gebied in Leeuwarden is afgelopen december landelijk bekroond bij de verkiezing Kindvriendelijke Projecten in de Openbare Ruimte. Het ministerie van VROM reikte donderdag 15 juni in het Beatrixtheater te Utrecht de prijs voor de landelijke bekroning van de Waterspeelplaats Potmarge uit. De Leeuwarder Potmarge was één van de vijf prijswinnaars die uiteindelijk door een jeugdjury uit zeventig inzendingen is gekozen.

De waterspeelplaats is in 2004 in gebruik genomen. Sindsdien is de waardering van het Potmarge-gebied bij de bezoekers flink gestegen. De speelplaats bestaat uit verschillende klimtoestellen die in en rondom ondiep water zijn geplaatst.

Sinds vorig jaar bewaakt Wetterskip Fryslân permanent de kwaliteit van het water zodat de jeugd ’s zomers volop waterplezier kan beleven in deze landelijk bekroonde waterspeelplaats.

De prijsvraag rondom Kindvriendelijke Projecten is een initiatief van het Netwerk Child Friendly Cities en werd georganiseerd door Jantje Beton, de vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van VROM, in samenwerking met Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundige en Planologen (BNSP) en 3VO.

De Potmarge is een eigen ontwerp van de gemeente en is gekozen tot één van de winnaars omdat op een bijzondere manier wordt gewerkt aan een beter leef- en opvoedingsklimaat voor kinderen en jongeren. Het is de bedoeling dat de speelplaats mede wordt onderhouden door jongeren door middel van het zakgeldproject. Jongeren krijgen dan een kleine vergoeding voor hun hulp.
Provincie:
Tag(s):