vrijdag, 3. maart 2006 - 16:46

Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland

Goes

Kent de Zeeuw zijn eigen provincie, zijn eigen watersport, zijn eigen maritieme kunst, cultuur en historie en kent de Zeeuw zijn eigen zilte zaligheden, lekkernijen uit de zee? Als antwoord hierop: Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland 2006, van 15 t/m 17 april 2006 (Paasweekend) in de Zeelandhallen te Goes.

Tijdens deze 3-daagse editie zullen onder het dak van het evenementencomplex Zeelandhallen Goes in het centrum van Zeeland tal van bedrijven hun producten m.b.t. varen, vissen en duiken presenteren c.q. verkopen. Velerlei instanties zullen informatie verstrekken over Zeeland, met zijn vele watergebieden en de daarbij behorende bedrijvigheid. Te denken valt aan: economie, toerisme, milieu, educatie, historie en veiligheid.

Derhalve zal een totaal assortiment van motorboten, zeiljachten groot en klein, nieuw en tweedehands, roei-, vis- en opblaasboten, surfartikelen, motoren, zeilen alsmede alle aanverwante zaken zoals watersportkleding en accessoires aangeboden worden. Ook kunnen er velerlei artikelen met betrekking tot de duiksport zoals complete duikuitrustingen en accessoires alsmede de totale hengelsport met al zijn nevenartikelen aangeschaft worden. Belangstellenden voor vaar-,duik- en visreizen zullen hier ook aan hun trekken komen.

Het aanbod van lezingen, workshops en demonstraties zullen de bezoeker prikkelen tot activiteit tijdens dit evenement. De mogelijkheid zal worden geboden een reddingsboot van de KNRM van dichtbij te zien, een duik te nemen, voorzien van een complete duikuitrusting in het bassin van Hoogenboom Dive Institute, Padi Duikschool te Schoten, een lezing bij te wonen over de onderwaterwereld in de Oosterschelde, een schilderij te bezichtigen (kopen) van o.a. onze eigen maritieme schilder Jan de Quelery en het maritiem erfgoed Zeeland en Vlaanderen te bewonderen en tussendoor te genieten van een heerlijke oester of een goed gevulde viissoep op ons gezellige terras.

Kortom: alles om de bezoeker en toeristen uit Zeeland, West-Brabant, Zuid Hollandse Eilanden, België en elders een compleet programma te bieden tijdens dit Paasweekend in de Zeelandhallen te Goes.
Provincie:
Tag(s):