maandag, 7. augustus 2006 - 19:01

Webber naar Red Bull Racing

Red Bull Racing heeft bevestigd volgend jaar met David Coulthard en Mark Webber aan de start van het seizoen te verschijnen. Webber zal de plaats innemen van Christian Klien, die op zoek kan naar een andere werkgever. De 29-jarige Webber rijdt nu nog voor Williams, maar kreeg vorige week te horen dat hij volgend jaar vervangen wordt door Alexander Wurz.

Toen lekten er al berichten door dat Webber al een contract voor volgend seizoen zou hebben. Manager Flavio Briatore en vader Alan Webber, die ook in het management van zijn zoon zit, lieten weten dat de toekomst van Webber in de Formule 1 verzekerd zou zijn. Eerder vandaag werd duidelijk dat het om een contract bij Red Bull Racing ging.

En nu is het allemaal dus officieel. Zoals het hoort zijn beide partijen zeer tevreden volgend jaar samen te gaan werken. Webber: "Ik hoop dat ik mijn beste jaren in de Formule 1 tegemoet ga bij Red Bull Racing en ik weet zeker dat we samen sterk zullen zijn. Het team heeft veel motivatie om successen te behalen, het is een heel talentvol team en ik geloof dat ik op het juiste moment naar het team overstap."

De Australiër reed eerder al voor het team, toen het nog Jaguar heette. Juist toen Red Bull dat team overnam verhuisde Webber naar Williams, waarvoor hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is. "Toen zei ik al dat het team in goede handen zou komen en een goede toekomst zou hebben. Ik hoop dat ik met mijn ervaring het team kan helpen en zoveel mogelijk punten zal scoren."

Ook teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. "Mark hebben we gekozen omdat hij natuurlijk ongelofelijk snel is. Maar hij heeft ook het doorzettingsvermogen en de motivatie die wij zochten. Er komt een mooie tijd aan voor ons team. En samen met David Coulthard hebben wij een zeer sterk rijdersduo voor volgend jaar."

Vergeleken met het nieuws van Webber zou de contractverlenging van Coulthard bijna niet opvallen. Die geruchten gingen ook al langer, maar zijn nu pas bevestigd. De Schot zal volgend jaar zijn derde jaar bij Red Bull Racing in gaan.

Coulthard: "Ik ben zeer blij om nog een jaar bij Red Bull Racing te mogen racen. Ik kijk er naar uit om het team verder naar voren te helpen om regelmatig in de punten te eindigen en daarna gaan we natuurlijk voor podiums en overwinningen."

De komst van Webber is slecht nieuws voor Robert Doornbos. De testcoureur van Red Bull Racing wil volgend jaar graag weer aan racen toekomen, maar daarvoor is bij zijn huidige werkgever geen plaats meer. Misschien krijgt de Nederlander nu een plaats bij het tweede team van Red Bull, Scuderia Toro Rosso.

Webber heeft 81 Grand Prix-starts achter zijn naam staan en scoorde daarin 68 punten. Gisteren kwamen daar geen punten bij in de Grand Prix van Hongarije, en dat is al de negende keer op een rij dat hij geen punten scoorde. Hij staat dit seizoen slechts op 6 punten.
Categorie:
Tag(s):